Waarom ga je naar een podotherapeut?

Heb je al een langere tijd last van je voeten, knieƫn, heupen of het lage rug gedeelte en weet je eigenlijk niet zo goed waar dit door ontstaan is? Dan kan Podotherapie wel eens wat voor jou zijn. Ben je benieuwd wat een podotherapeut doet? Dat ga ik hier uitleggen zodat je weet waar je aan toe bent als je deze stap wil gaan zetten.

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut is een specialist op het gebied van voeten. Wanneer je last hebt van de lager gelegen delen van je lichaam dan is dit de aangewezen persoon om naar toe te gaan. Er zijn verschillende manieren hoe ze je kunnen helpen afhankelijk van de klachten natuurlijk. Je kan bijvoorbeeld denken aan therapie met behulp van steunzolen, medical taping en schoenadviezen.

Wanneer naar een podotherapeut?

Het is handig om een podotherapeut te bezoeken wanneer je langere tijd pijn of vermoeidheid in je voeten, benen of zelfs je onderrug ervaart. De meest voorkomende klachten die een podotherapeut behandeld zijn de volgende:

  • Voetproblemen bij diabetes of reuma
  • Voetproblemen bij sporters
  • Vermoeide voeten of benen
  • Rug-, knie- of heupklachten

Als je bovenstaande klachten herkent en je hebt geen werkende behandeling gevonden dan is het dus aan te raden om een keer een podotherapeut te bezoeken..

Vergoeding voor podotherapie?

Podotherapie wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het zit ook niet altijd in een standaard pakket. Net als de eventuele steunzolen die je nodig zou kunnen hebben voor een behandeling. Omdat het vanuit een aanvullend pakket komt gebruik je meestal geen eigen risico voor deze therapie. Het is altijd verstandig om even navraag te doen bij je zorgverzekering om te kijken hoe het precies in zijn werk gaat bij hun zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *