Voordelen van fysiotherapie voor rugpijn

Niets herinnert u meer aan uw leeftijd dan een pijnlijke rug. Plotseling voelen zelfs rustgevende activiteiten, zoals slapen of op de bank hangen, ongemakkelijk aan. U hebt al van alles geprobeerd: meer kussens, een nieuwe matras, andere slaaphoudingen. Wat doet u als uw rug, ondanks al deze aanpassingen, nog steeds pijn doet?

Het eerste wat u moet weten is dat u niet de enige bent. Rugpijn is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen naar de dokter gaan.
Fysiotherapie voor verlichting van rugpijn

Voordat u fysiotherapie overweegt, moet u zich afvragen wat de oorzaak van de rugpijn kan zijn. Soms is de oorzaak iets kleins, zoals een slechte zithouding of een plotselinge beweging die een verstuiking kan hebben veroorzaakt. In dat geval trekt de pijn meestal na een paar dagen vanzelf weg door een conservatieve behandeling zoals warmtetherapie, rust en vrij verkrijgbare medicijnen.

Als de pijn echter chronisch is of erger wordt, kan dit wijzen op een ernstiger gezondheidsprobleem, zoals artritis, nierinfecties, een hernia, darmproblemen of zelfs kanker.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen verbeteren, zoek dan medische hulp. Als uw arts fysiotherapie aanbeveelt, zorg er dan voor dat u voor de eerste afspraak gemakkelijke kleding draagt, omdat u veel zult moeten bewegen. De therapeut zal namelijk uw houding, bewegingsbereik en de variërende kracht van uw verschillende spieren willen meten voordat hij een fysiotherapieplan opstelt.
Wat kunt u verwachten van fysiotherapie

Een fysiotherapeut is een opgeleide professional die uw rugaandoening beoordeelt en specifieke soorten oefeningen voorstelt om u te helpen genezen. Enkele van deze oefeningen zijn:

Stretching
Krachttraining
aërobe activiteit met weinig impact
Manuele therapie
Elektrische Stimulatie

6 voordelen van fysiotherapie

Gepersonaliseerde zorg. Een van de belangrijkste voordelen van het zoeken van hulp bij een fysiotherapeut is dat hij of zij geen standaardaanpak volgt. Er wordt rekening gehouden met uw lichaamstype, leeftijd, levensstijl (of u nu een zittende persoon of een atleet bent), bestaande gezondheidsproblemen en hoe u op verschillende soorten beweging reageert.

Verminderde pijn. Een fysiotherapeut kijkt naar uw manier van lopen (de manier waarop u beweegt als u loopt/loopt), maar ook naar hoe u opstaat vanuit een zittende of liggende positie. Zo kan hij oefeningen voorstellen die de pijn verminderen die direct door uw bewegingen wordt veroorzaakt. De therapeut kan ook elektrische stimulatie gebruiken om de functie te herstellen.

Herstelde mobiliteit. Fysiotherapeuten behandelen niet alleen de pijn, maar gaan ook op zoek naar de oorzaak van het ongemak. Bijvoorbeeld, als uw onderrug stijf is, zal de therapeut zich richten op het verlichten van die stijfheid. Als uw rugspieren zwak zijn, kan de therapeut u versterkende oefeningen aanraden die u helpen uw volledige bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Kan de noodzaak van een operatie wegnemen. Chirurgie moet alleen als laatste redmiddel worden overwogen en fysiotherapie is een van de meest proactieve manieren om te proberen rugpijn conservatief te verhelpen.

Tip: https://fysioclub.nl/mtc/locaties/fysiotherapie-doetinchem/

Vermindert het risico op verder letsel. Als u repeterende bewegingen moet maken vanwege uw werk of sportactiviteiten, zal uw fysiotherapie rekening houden met dergelijke bewegingen en herstelstrekkingen voorstellen om toekomstig rugletsel te voorkomen.

Vermindert het risico op vallen. Als u een slechte houding hebt of een degeneratieve aandoening die de kans op vallen vergroot, zal een fysiotherapeut een plan opstellen om uw evenwicht te verbeteren, evenals uw coördinatie.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, moet u een volledige lijst maken van mogelijke factoren die kunnen bijdragen aan uw pijn, zoals werk, sport, stressvolle levensgebeurtenissen, recente blessures, vallen of ongelukken, en familiegeschiedenis. Uw fysiotherapeut zal samen met u een programma opstellen dat voor u het beste werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *